4

Visszeres problémák kezelése

A varikózisok megnagyobbodnak, kidudorodó vénák, amelyek a lábak hibás vagy beteg szelepeiből fejlődhetnek ki. Amikor ezek a szelepek már nem tudják bezárni a kívánt módon, vér szivárog vissza a vénába, és létrehoz egy medence. A vénás falak ezután megduzzadnak, ami a varikózus vénák megjelenéséhez vezet. A vénaeltávolító kezelések az év bármely szakában sikeresen elvégezhetők, azonban a tavasz ideális évszak az eljáráshoz.

A betegek gyakran találják a gyógyulási folyamat kényelmesebb és kényelmesebb a téli és tavaszi hónapokban számos nagy oka van. Ne töltsön még egy nyarat kellemetlen vénákkal. Íme öt ok, amiért most a legjobb idő a varikózis kezelésére. A mellékhatások és tünetek a nem kívánt vénákkal együtt megszűnnek.

A visszéreket eltávolítják

1A duzzadt erek, amelyek a varikózis megjelenését okozzák, nem csak befolyásolják a fizikai megjelenését. Gyakori a kellemetlen mellékhatások és tünetek, mint például a fájdalom, a nehézség, valamint az alsó láb, a boka vagy a láb duzzanata. Továbbá, lehetnek más mellékhatások vagy tünetek a visszerek, hogy lehet, hogy nem társul egy véna kérdés, ha a vénák nem láthatók. Visszerek is közvetlenül kapcsolódik a nyugtalan láb szindróma és görcsös éjszaka alvás közben. A varikózisok kezelése nem csak kiküszöböli a csúnya vénák megjelenését, hanem megszünteti a kellemetlen tüneteket is, amelyek kísérik őket.

A legtöbb esetben a tünetek enyhülése azonnal érezhető egy eljárás után, a megkönnyebbülés és az eredmények állandóak.
Nyár előtt látható eredmények lesznek. Ha az elmúlt nyarakat a szoknyák, a sundresses vagy a rövidnadrágoktól távol töltötte a varikózis miatt, itt az ideje, hogy visszanyerje bizalmát! Ezek a kiálló és invazív vénák jellemzően a borjakon és a térd hátoldalán jelennek meg, ahol könnyen láthatók. Ha tavasszal eltávolítják a varikózus vénákat, azt jelenti, hogy a lábad időben vénamentes lesz minden nyáron.

A Megjelenés Iránti Bizalom Növekedni Fog. A varikózis megszüntetése azt jelenti, hogy bizalmat szerez  megjelenésében, függetlenül attól, hogy mit visel. Ne pazarolja a pénzt drága rejtegetőkre, hanem rövidnadrág vagy ruha viselése közben már nem érzi magát öntudatosnak. Ez a bizalomnövelés az életed más aspektusaira is kiterjedhet! A lábak magabiztossága jobb étkezési szokásokhoz, fogyáshoz, sőt még sikeresebb társadalmi élethez vezethet.

A kényelmetlen, csúnya erek eltávolítása

2A vénák eltávolítása minimálisan invazív és nem sebészeti
A véna kezelések ma nem olyanok, mint az invazív sebészeti beavatkozások, amelyeket anyádnak vagy nagymamának el kellett viselnie. A mai lehetőségek biztonságosak, hatékonyak és minimálisan invazívak. Akár szenved visszerek, pók vénák, vagy bármely más érrendszeri állapot, tudjuk ügyesen elvégzi a korrekciós kezelést igényel. A legkorszerűbb kezelési lehetőségeink és a minimálisan invazív orvosi technológiák biztosítják a zökkenőmentes folyamatot a kezelés minden szakaszában a Vein & Laser Intézetben.

Eltávolítása kényelmetlen, csúnya vénák soha nem volt könnyebb. A legtöbb kezelés kevesebb, mint egy órát vesz igénybe a minimális nyomon követési ellátással. A következő napon visszatérhet a napi tevékenységeihez.

A legtöbb esetben a fizikai vizsgálat elegendő a varikózis diagnosztizálásához. Az érintett terület ellenőrzése után az orvos kérheti a betegtől a tüneteket, például a fájdalom helyét és intenzitását.

A vénás szelepek bármilyen károsodása varikózus vénákhoz vezethet. Azok a vénák, amelyek deoxigenált vért hordoznak a testszövetekből a szívbe, egyirányú szelepeket tartalmaznak, amelyek megkönnyítik az egyirányú véráramlást. A vér visszaáramlása azonban akkor lehetséges, ha a szelepek gyengék vagy megsérülnek, ami vérösszehúzódáshoz vezet az erekben, duzzanat, varikózis kialakulása.

Nyomás a láb vénáin

3Általában a vénafalak gyengülése potenciálisan a rugalmasság elvesztéséhez vezethet. Ennek eredményeként a vénafalak egyre szélesebbé válnak, ami a szelepszárnyak elválasztását eredményezi. Ez azt eredményezi, hogy a vér hátrafelé áramlik, majd az erekben medencébe kerül. Az abnormális véráramlás miatt a vénák nagyobbak, duzzadtak és megcsavarodtak.Számos tényező növelheti a varikózis kockázatát. A leggyakoribb kockázati tényező a családi anamnézis. A varikózisos emberek mintegy 50% – a érintette a családtagokat. Ezenkívül az időskor élettani romlása befolyásolhatja a vénaszelepek szerkezetét és működését is, ami varikózishoz vezet.

A nők nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a varikózisban, mint a férfiak. A pubertás, a terhesség és a menopauza idején bekövetkező hormonális ingadozások fokozott kockázattal járnak. A terhesség alatt a magzat által a lábvénákra gyakorolt nyomás varikózus vénákat okozhat. Az állapot azonban a kézbesítéstől számított 3-12 hónapon belül javul.

A túlsúlyos vagy elhízott emberek extra nyomást gyakorolnak a láb vénáira, ami a varikózis kialakulásához vezet. A hosszantartó ülés vagy álló lábak keresztbe vagy hajlítva növelhetik a varikózus vénák kockázatát a véráramlás hiánya miatt.

A leggyakoribb tünet a sötét lila kék színű vénák, amelyek könnyen láthatóak a bőr felszínén. Bár többnyire nem fájdalmas, a varikózisok néha enyhe-mérsékelt fájdalmat okoznak. Ilyen esetekben fájdalmas vagy nehéz érzés fordul elő a lábakban. A fájdalom súlyosbodik hosszabb állás vagy ülés után. Lüktetés, görcsök vagy duzzanat is előfordulhat az alsó lábakban. Bizonyos esetekben, a bőr körül a visszerek válik viszkető, elszíneződött. A varikózis fő szövődményei a bőrgyulladás és a felületes thrombophlebitis. A bőrgyulladás gyakran okoz vérzést vagy fájdalmas bőrfekélyek kialakulását, a thrombophlebitis pedig vérrög képződését okozza az erekben, ami fájdalmat és egyéb problémákat okoz.

Néha az orvos ultrahangvizsgálatot is javasol a szelepek működésének vagy a vérrög jelenlétének ellenőrzésére. A varikózisokat életmódváltozásokkal vagy orvosi eljárásokkal lehet kezelni. Ha a tünetek enyhék, az életmódbeli változások elegendőek az állapot kezeléséhez.

A varikózis kezelésében hatékony életmódbeli változások a következők. Kerülje a hosszantartó ülést vagy állást a keresztezett vagy hajlított lábakkal. Alvás közben próbálja meg felemelni a lábakat a szívszint felett. Rendszeresen gyakoroljon a véráramlás és az izomtónus javítása érdekében. Fogyni, ha túlsúlyos kerülje a derék, az ágyék és a lábak körül feszes ruhák viselését. Kerülje a magas sarkú cipő viselését, hogy javítsa a borjú izmainak hangját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *