Hogyan lehet növelni az intimitást a szexben egy pár számára, aki úgy tűnik, hogy elveszíti azt

Hogyan lehet növelni az intimitást a szexben egy pár számára, aki úgy tűnik, hogy elveszíti azt

Miért szexelünk egyre ritkábban? Nem tetszem neki? Szexeljek néha, annak ellenére, hogy nincs hozzá kedvem? Szerinted túl kövér vagyok? A mindennapi élet igényei, a korai gyermekkori évek és más életmódbeli változások befolyásolják a szex körüli vágyakat és érzéseket. Az ember saját vágya nem mindig jár kéz a kézben a partnerével.

A szex számos különböző igényt elégít ki, mint például az élvezet, a megerősítés, a kényelem, a stressz kezelése, és egy módja annak, hogy közel kerüljünk egymáshoz, szeretetet mutassunk és találkozzunk. Mit jelent Neked a szex? És a társának? Túl gyakori számunkra, hogy nem beszélünk egymással, de kitalálni, hogy a partnerünk mit akar és mire van szüksége. A kockázat az, hogy feleslegesen bántjuk egymást, vagy elégedetlenné válunk. Hogy mondjam el, hogy túl fáradt vagyok a szexhez, és mégis azt mondjam, hogy szeretem a partneremet? Vagy mondjam el, mi hiányzik, és mire vágyom?

Ebben a könyvben, két tapasztalt pszichológus elmondja, hogy a párok hogyan tudják kezelni a különbségeket és a kihívásokat. Sok olyan példa, amely a felismerést tényekkel és javaslatokkal tarkítja, hogyan lehet egy párnak jobban elégedett a szexuális életével, és hogyan fejlesztheti ki a kapcsolatát.

Szerezd vissza a szikrát!

Szerezd vissza a szikrát!Amikor a párok már évek óta együtt vannak, nem ritka, hogy elveszítik egymást egy kicsit, nem utolsósorban szexuálisan. De a szikra romlandó termék. Ha nem gondoskodik róla, akkor megy ki, ” mondja a szexológus Malena Ivarsson. Itt tippeket ad, hogyan lehet visszaszerezni a szikrát és a vágyat.

Szerelem és szikra jön és megy. Ez természetes, ahogy eső után jön a napfény. De mindig jó szemmel tartani a lángot, mondja Malena Ivarsson.
– Most mi lesz velem? Mi történik veled? A gondolataik és érzéseik közlése a legjobb dolog a könnyebb. Ugyanilyen fontos az is, hogy mindkettő képes elfogadni a másik érzéseit anélkül, hogy ítélkezne felettük.

Hogy csinálod?

Kezdjük újra látni egymást. Vegyünk tíz perc” pár idő ” naponta, vagy legalább minden második nap. Tíz perc múlva te döntöd el, hogy mit csinálj. A következő nap, a társadon a sor, hogy válasszon. A tíz perc lehet szentelni, hogy mit gondolsz, milyen érzés, mint a minőségi idő.

Lehet beszélgetni egymással, TV-t nézni, együtt meditálni, simogatni és ölelgetni egymást, ez mindenki számára más ” – mondja. Tíz perc talán egy kicsit úgy hangzik, de Malena szerint hosszú út áll előttünk. Nincs sok időnk naponta. És ha csak öt percet sikerül elérned, még akkor is messzire jutsz, azt mondja.

Néhány tipp, hogy visszanyerje az intimitását

Néhány tipp, hogy visszanyerje az intimitásátBarátkozz a testeddel

Tegyél meg mindent, hogy szeresd a tested. Sokan tartózkodnak a szextől, mert szégyellik a testüket, nem akarják megmutatni magukat meztelenül. Ez a fogyás, jóga, gyakorlása nagy, de lehet, hogy nem ez a hatalom most, mondja Malena.
Szóval szabadítsd meg magad a tanácsoktól, hogy hogyan legyél és koncentrálj ahelyett, hogy látnád a csodálatos dolgokat, amiket a tested képes megtenni. Sétáltam, álltam, ültem, mosolyogtam, nevettem, ölelkeztem és csókolóztam.

Jó diéta

Senki sem izgul a gyorskaja miatt. Egyen egy jó és változatos diétát. Itt egy olyan kiegészítő, mint az L-argiplex is lehet jó, egy étrend-kiegészítő, ahol az aminosav L-arginin a fő összetevő, amely, többek között, alkotja a nitrogén-monoxid, amely jó az erek (lásd a bekeretezett részt). Véleményem szerint az L-argiplex az egyik legjobb eszköz, amelyet az elmúlt években fejlesztettek ki, mert mind az energiatermelés, mind az erektív, mind a gyönyör fokozása. Van még egy L-arginin öröm gél, hogy alkalmazzák a klitorisz, és gyorsan ad egy érzés a stimuláció, amely növeli a vágy.

Aludj egy kicsit

Ha nem vagy kipihent, a szexuális élet ritkán lesz nagy ügy. Az emberek elalvásának megakadályozása a kínzás eszköze. Alváshiány esetén nagyon ingerlékennyé és sebezhetővé válunk, és amikor negatív érzelmeink vannak, és együtt élünk egy partnerrel, nehezen tudjuk eloszlatni ezeket az érzéseket, és elkezdünk vitába bonyolódni, hogy megszabaduljunk a negatív érzelmektől. Alváshiány esetén könnyű lesz a rossz hangulat, aztán könnyen bezárkózunk a szex miatt.

Használja a szexuális fantáziák aktívan

Nagyon szégyellik a fantáziájukat, arra gondolva, hogy ha nem fantáziálok a társamról, akkor valami baj van. Sokan azt hiszik, hogy a fantáziájuk nem szobatiszta, de teljesítik a feladatukat, hogy még tabublagttá tegyék, és ha valami tiltott dologról fantáziálunk, az növelheti a vágyat. Ezért nem szabad ellenezni a fantáziákat, hanem fogadni őket. Néhány fantáziák megy nagy megosztani a partner, míg mások talán meg kell tartani magad, így nem veszítik el a hatalmukat.

A szexualitás folyamatosan fejlődik

A szexualitás folyamatosan fejlődikA szexualitás erős erő az életben. Ez arra késztet minket, hogy felfedezzük a testünket egyedül és másokkal. Előre visz minket, kapcsolatot teremt velünk, megnyílunk, és az ismeretlenbe ugrunk, amint új kapcsolatokba lépünk. Néhányan évekig vagy egész életen át, mások csak néhány hónapig vagy egy darabig.

Sokan közülünk konfliktusokkal teli szexualitást tapasztalnak. Vágyaink és szükségleteink vannak, de nem vagyunk biztosak abban, hogy partnerünk vagy környezetünk eleget tesz nekünk. Ki akarjuk fejezni a szexualitásunkat, de ugyanakkor szégyenlősek és félnek minket kihagyni, vagy szégyelljük magunkat. Bennünk hordozzuk a tanulást, a normákat, sőt az összes tabut, amit magunkhoz vettünk nevelésünk során és egész életünkben, egészen máig.

Amikor kicsi voltál, nem tudtad, mi az a szex. A testedben voltál, dobáltál, gurítottál és kóstoltad a világot, mindenféle korlátozás nélkül, legalábbis először. De hamarosan a környező reakciók, félelmek és akadályok jöttek, és elkezdted megérteni, hogy óvatosnak kell lenned bizonyos érzelmekkel, kifejezésekkel és testrészekkel.

Fiatal nőként talán a vágy erős és bájos volt, de a bizonytalanság a kapcsolataidban nagyszerű. Folytatódna a kapcsolat? “Csak szex” volt? Megmutatnád, mit szeretsz? Talán nem volt biztos magában, és hagyta, hogy a partnere szexuális szükségletei a sajátjai elé kerüljenek. Alkalmazkodtál. Vagy pimasz voltál, kezdeményeztél, és talán negatívan reagáltál a szexualitásodra vagy a viselkedésedre. Egy lány, aki szexuálisan szereti magát, és még mindig egy ribanc a környezet szemében.

De a szexualitás ott volt, meglökte, megbökte. Talán nagyban befolyásolta a döntéseidet, talán nem. Találkoztam olyan nővel, aki beleszeretett egy férfiba, és a fél életét vele töltötte, mert ellene fordult, még akkor is, ha nem volt más közös bennük, mint a szex. Találkoztam olyan férfiakkal, akik olyan kapcsolatokban éltek, ahol nem teljesültek az érzelmi szükségleteik, csak mert a szex olyan jó volt.

Megtanultad, hogyan legyél szexuális. Megnézte a reakciókat a környező emberek, hogyan szexualitás fejeződik ki, hogy ne zavarják mások, hogy úgy tűnik, “normális”, vagy hogy elfogadják. Egyes csoportokban talán az volt a normális, hogy pozitív volt igent mondani a szexre, míg másokban kitartottál. Tehát, ha fiatal voltál a laza hippi körökben, vagy a szabad hitű keresztény csoportokban, az hatással volt valami nagyon intim és személyes dologra az életedben. Lehet, hogy felváltva találta magát különböző kontextusokban, és összezavarodott. Hogy lehetnek ennyire különbözőek a szabályok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *