Védje fülét és hallása egészségét

Az amerikaiak körülbelül 15%-a hangos munka vagy szabadidős környezet miatt zaj okozta halláskárosodást szenved. Klubok, koncertek, fűnyírók, láncfűrészek, és minden más zajok, amelyek arra kényszerítik, hogy kiabálni, így a személy mellett lehet hallani a hangját minden létre veszélyes szintű hang. A füldugók kényelmesek és könnyen beszerezhetők. Akkor is van egy pár egyéni felszerelt a füle a helyi hallás egészségügyi szolgáltató.

A zenészek füldugói egyéni füldugók, szűrőkkel, amelyek lehetővé teszik az ember számára, hogy beszélgetéseket és zenét halljon, de mégis csökkentik a káros hangszintet, miközben a lehető legszorosabban fenntartják az eredeti hang minőségét. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint világszerte 1,1 milliárd tizenéves és fiatal felnőtt van veszélyben az audio eszközök nem biztonságos használatából eredő zaj okozta halláskárosodás miatt.

Hosszabb ideig hangos zajnak van kitéve

1Ha fejhallgatón vagy fülhallgatón keresztül szeretne zenét élvezni, akkor a 60/60 szabály betartásával megvédheti fülét. A javaslat az, hogy fejhallgatóval legfeljebb 60% – os hangerőt hallgasson naponta legfeljebb 60 percig. A fülhallgatók különösen veszélyesek, mivel közvetlenül a dobhártya mellé illeszkednek. Ha lehetséges, válassza a fül feletti fejhallgatót. Ne felejtsük el, hogy bármilyen hangos zene, nem csak a fejhallgatón keresztül lejátszott zene, kockázatot jelent a zaj okozta halláskárosodásra. Ha társadalmi eseményt rendez, tartsa a zenét olyan kötetben, amely nem kényszeríti az embereket, hogy kiabáljanak, hogy beszélgetést tartsanak.

Ha hosszabb ideig hangos zajoknak van kitéve, mint egy koncerten vagy egy bárban, a fülének időre van szüksége a helyreállításhoz. Ha tudsz, lépj ki öt percig minden olyan gyakran, hogy hagyja őket pihenni. Mi több, a kutatók azt találták, hogy a fülednek átlagosan 16 órányi csendre van szüksége ahhoz, hogy felépüljön egy hangos éjszakából. Gyakori, hogy az emberek pamut törlőkendőket használnak a viasz tisztítására a fülcsatornájukból, de ez határozottan nem ajánlott. Egy kis viasz a füledben nem csak normális, de fontos is.

A fülek öntisztító szervek, a viasz pedig megakadályozza a por és más káros részecskék bejutását a csatornába. Plusz, ha bármit behelyez a fülcsatornába, akkor az érzékeny szerveket, például a füldobot károsíthatja. Ha felesleges viasz van, nedves törülközővel tisztíthatja a csatorna körül-óvatosan. Néhány éjszaka alatt fülviasz eltávolító oldatot is használhat. Ez lágyítja a viaszt, hogy végül önmagában kifolyjon.

Fürdés vagy úszás után feltétlenül törölje le a fülét

2A legjobb megoldás mindig a szakmai vélemény és gondoskodás keresése, ha lehetséges. Bizonyos gyógyszerek, mint például a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok), mint az aszpirin, ibuprofen, naproxen, néha hozzájárulnak a hallásvesztés. Beszéljétek meg, gyógyszereket az orvos, ha aggódik, hogy lesz hatása a meghallgatás képessége el őket csak, mint irányított. A felesleges nedvesség lehetővé teszi a baktériumok bejutását a fülcsatornába. Ez úszó fülét vagy más típusú fülfertőzéseket okozhat, ami veszélyes lehet A hallóképességére.

Ügyeljen arra, hogy fürdés vagy úszás után óvatosan törölje le a fülét. Ha vizet érez a fülben, döntse oldalra a fejét, majd enyhén húzza meg a fül lebenyét, hogy a vizet koaxálja. Azt is biztosítani, hogy a füle száraz marad, egészséges segítségével egyéni fit úszók füldugó, amely megakadályozza a víz bejutását a hallójáratba. Nagyszerűek mind a felnőttek, mind a gyerekek számára, és csodákat tesznek az úszófül megakadályozásában. Hogy egy találkozót a helyi hallás egészségügyi szakember kap felszerelt.

Tudtad, hogy a testmozgás jót tesz a fülednek? Ez igaz. Cardio gyakorlatok, mint a gyaloglás, futás, vagy kerékpározás lesz a vér pumpáló minden testrész, beleértve a fülét. Ez segít a fülek belső részeinek egészséges maradásában és a lehető legnagyobb mértékben való működésben.

A nyomás és a stressz felfelé haladhat a belső fülön

3Ügyeljen arra, hogy biztonságban maradjon! Kerékpározás közben mindig viseljen sisakot. Ha leesik és beveri a fejét, agyrázkódás károsíthatja a hallását. A stressz és a szorongás mind az átmeneti, mind az állandó fülzúgáshoz kapcsolódik (egy fantomcsengés a fülben). A magas stresszszint miatt a test harcba vagy repülési módba kerül, ami ösztönös reakció, amely adrenalinnal tölti fel testét, hogy segítsen harcolni vagy menekülni a veszélytől.

Ez a folyamat nagy nyomást gyakorol az idegeire, a véráramra, a testhőre stb. Általában úgy gondolják, hogy ez a nyomás és a stressz tud utazni fel a belső fül és hozzájárul a tinnitus tünetek. Kérdezze meg az alapellátás orvos bele hallás szűrések be a rendszeres szűrések. Mivel a halláskárosodás fokozatosan fejlődik, azt is javasoljuk, hogy éves hallási konzultációkat folytasson egy hallás-egészségügyi szakemberrel. Így valószínűbb, hogy felismerik a halláskárosodás jeleit, és azonnal intézkednek.

Fellépés fontos, mert a kezeletlen halláscsökkenés, amellett, hogy elvonta az élet minőségét az erős kapcsolatok, már kapcsolódik más egészségügyi problémák, mint a depresszió, demencia, valamint a szívbetegség. Tégy egy szívességet a fülednek. Keresse meg a helyi szolgáltató, hogy egy találkozót ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *